O nama

Puno ime Udruge je UDRUGA ŽENA ZA OČUVANJE TRADICIJE, KULTURNE BAŠTA I RURALNOG RAZVITKA “PAVENKA” BRINJE, dok je „Udruga žena Pavenka“ skraćeni naziv.


Datum osnivanja Udruge je 15.03.2008., A datum upisa u registar je 6.6.2008. godine, registrirana je u Uredu državne Uprave u Ličko – senjskoj županiji. Broj članova Udruge broji je 20.  


U Udruzi “Pavenka” se nalazi osoba koja aplicira i provodi projekte za Udrugu na volonterskoj bazi. Također u zadnje vrijeme se učlanjuju mladi ljudi koji daju svoj doprinos u razvoju lokalne zajednice i isti Udruge.

Udruga Pavenka do sada je provodila akcije na lokalnom nivou te je i na taj način prepoznata u lokalnoj zajednici. Uz svakodnevne radionice koje Udruga organizira u svojim prostorima, uvelike pridaje pozornost i razvoju lokalne zajednice u cjelini, nekolicina akcija koje je Udruga provodila:

1.Čišćenje potoka Gate – akcija kojom su aktivirane članice i članovi Udruge Pavenka te svojim volonterskim radom očistili prilaz potoku Gati

2. Organiziranje izložbe ručnih radova Udruge Pavenka

3. Organiziranje akcija čišćenja divljih odlagališta

4. Radionice o pravima mladih i njihovo uključivanje u rad lokalne zajednice

5. Provedba akcije financirana od strane Općine Brinje „Za dobrobit svih nas“

6. Podrška u organizaciji Udruge PD Škamnica „Izlet na Zarin”

7. Organiziranje dnevnih aktivnosti za osobe 60+ u Općini Brinje financirano preko Ministarstva za demografiju obitelj, socijalnu politiku i mlade

8. Prijevoz za starije osobe na području Općine Brinje financirano preko Ministarstva za demografiju obitelj, socijalnu politiku i mlade

9. Uređenje Vidikovca u Brinju – financirano od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

10. Sportsko – rekreativne aktivnosti i edukacije o EU projektima – financirano od strane HBOR-a, projekt vrijedan 49 600,00 kuna (u tijeku je provedba ovog projekta)